Stævne eller Klassefest ?

STÆVNE eller KLASSEFEST ?

Sikkert og vist; et brag af en fest i Molich-X-Meter klassen havde vi fredag-lørdag den 28. – 29. august i Sletten.

11 deltagende både dystede mod hverandre på Øresund i overdådigt sommervejr og på gode baner. Læg dertil 2 både repræsenteret blandt mandskabet blandt de 11. D.v.s., i alt 13 både var repræsenteret.

Der blev kæmpet bravt. På alle niveauer. Som sagt af vores netop afgåede formand Finn Hirshals: Der bliver kæmpet ligeså hårdt mellem næstsidste og sidste båd som mellem første og anden båd.

På mere end halvdelen af bådene bestod mandskabet af 2 og endog 3 generationer. Måske en spirende fornyelse i klassen ad den vej? Om alle omstændigheder, spændende at møde den efterhånden ganske velvoksne 2. generation. Spændende også at møde store dele af kernen i Beckett dynastiet, som lægger beslag på hele 3 Molich-X-Meter både. Spændende at møde Benjamin Jargstorf og frue – sejlende hertil fra Wismar i deres Molich-X-Meter Papillon – og som var den direkte anledning til, at der blev talt både tysk, engelsk, spansk og sågar swahili under festmiddagen. Der lægges en hel særlig dimension til arrangementet, at Molich-X-Meterens nestor, Jan Ebert stadig er aktivt deltagende. Altid er det interessant at høre Jan berette om tankerne bag båden og samarbejdet med Poul Molich i en svunden tid.

Spændende at iagttage, hvor forskellige vores både er. Det virker som om, at ikke 2 både er ens. Alligevel kan man sortere bådene i 4 grupper. De kort- og de langruffede.  De med designer-maghony ruf og endelig de nye uden bakstag.

Sjovt at se 12 Molich-X-Meter både lukket inde i den ikke særlig store Sletten Havn. Let genkendelige ved det, at alle stikker enden ud mellem fortøjningspælene. Også på kapsejladsbanen et både særpræget og smukt syn med så mange lange slanke både så tæt koncentreret mellem hinanden i farvandet.

En helt fantastisk oplevelse at befinde sig i en gruppe af garvede sejlere, som alle nærer den samme passion til bådtypen.

På kapsejladsbanen giver ens beslutninger kontant afregning. En rutineret gast uden kendskab til vores Molich-X-Meter både bemærkede, hvor tydeligt båden viser, hvornår den er i trim, og hvornår den ikke er. Tydeligt, at de hurtigste både dels sejler hurtigt (selvfølgelig) og går højt på bidevind, men også at mandskabet begår færrest fejl. Eufori ombord, når der lægges en taktik, som virker, eller når man har held til en god start. Helt sikkert, at alle mandskaber har oplevet sådanne succeser. Når der kæmpes på kapsejladsbanen, afprøves nye idéer til håndtering af båden i ens iver for at slå sine nærmeste konkurrenter. Og efter sejladserne kan man ikke undgå at være blevet en dygtigere sejler, som får mere ud af sin Molich-X-Meter, end man gjorde før sejladserne.

 

God stemning blandt sejlerne. Ingen råben, ingen protester – heller ikke mod dommerne…, kun elegante gentlemen kommentarer, eksempelvis et charmerende pift i forbindelse med en styrbord/bagbord situation

Vi glæder os til næste år, selvom vi er klar over, at dette års store klassefest bliver svær at stikke.

Stor tak til Thomas Ebert for hans utrættelige engagement på vores alles vegne.

DEN 9

Skriv et svar