D39 Solong’s beretning fra Sjælland Rundt 2015

Fra vores nye medlem, Knud Thybo der købte “Skælfisken” af Ole Christensen, har vi fået nedenstående beretning fra hans deltagelse i Sjælland Rundt 2015.

Båden hedder nu “Solong” og ligger til dagligt i Langelinje.


SJÆLLAND RUNDT 2015

Tanken om at deltage i Sjælland Rundt,-sidst var i Ylva i 1980 eller 81,-opstod i forbindelse med starten sidst år,hvor min svigersøn med 2 venner sejlede rundt i  BB10. Min dåbsattest sagde mig jeg skulle finde en lidt større båd med indenbordsmotor og toilet og da jeg holder mest af klassiske både faldt valget naturligt på en Molich X,-nærmere bestemt nr 39 (tidligere Skælfisken fra Skelskør) en smukt apteret og meget velholdt båd. Båden skiftede i foråret navn til Solong og fik ny hjemhavn i Langelinie.

Med fire unge mennesker omkring de 40 år som gaster gik starten så fra Helsingør. Kom lidt for sent over startlinien og måtte skifte forsejl nogle gange samt rebe på turen til Sjælland Odde. Lang og sur tur inden vi efter Snekkeløbet kunne slække lidt ud på skøderne og bevæge os sydpå. Da vinden løjede  nord for Agersø gik det helt galt og vi tilbragte nogle timer i næsten vindstille. Eneste trøst var vi passerede søværnes Thyra. Da vinden kom gik det godt indtil vi var forbi Farøbroen og skulle ned mod Grønsund.Så forsvandt vinden igen og i de få mørke timer nåede vi ikke langt. Da det lysnede og vi skulle gennem selve Grønsund kunne vi glæde os over at have passere et antal både,-godt sejlet, men også hjulpet af idvande og lidt held.

Efter at have rundet Hestehoved og Møens Klint gik det for fuld fart op over Køge bugt og skipper nød den måde Molichen lægger sig tilrette på en halvvind og foran for tværs. Men ved Drogden blev den gal igen og vi sejlede/drev på kryds og tværs i alle retninger i 7-8 timer og så et utal at fly der startede og landede ved Kastrup. Først før midnat  fik vi atter vind og med 6-7 knob sejlede Solong mod Kronborg. Gik over mållinien kl 4.30 som første båd i vort løb,-men med vort handicap ikke nogen prisværdig placering.

Skal jeg evaluere timerne fra start til mål vil overskriften være en tak til mine ansvarsfulde og gode gaster og en opfordring til at mange flere sejlere vil være med til at bakke op om fortidens største kapsejlads,- uden vi nødvendigvis behøver være flere tusind.

 

Knud Thybo

Solong

Molich X nr 39

Skriv et svar