Referat for Molich-X-meter klubbens generalforsamling 12. marts 2017 _______________________________________________________________________

Deltager: D1, D5, D8, D9, D12, D16, D19, D23, D27, D29, D32, D34, D40, D44 i alt 21 personer

1/ Valg af dirigent

Bestyrelsen foreslog Finn Hirtshals som tog imod hvervet med applaus fra forsamlingen.

2/ Formandens beretning for 2016

Formanden fortalte, at mange følelsesmæssige og praktiske emner rørte sig i klubben specielt i forhold til, hvordan klubben skal forholde sig til det nye bådprojekt hvor der er, eller vil blive gjort brug af Molic X-meternes støbeform. Noget som bestyrelsen har brugt en del kræfter på i det forgangne år.

Samtidig glædede formanden sig over den aktivitet og entusiasme, der er omkring klubben og Molich-X-meterens ejere. Molich-X-meteren er til stede ved mange lokale stævner rundt i Denmark, og kan også meget ofte spottes på aften- eller weekendture på sund og bælter.

På trods af at der ikke stillede så mange op til Klassemesterskabet i år som sidste år, var det alligevel en rigtig fint hyggeligt stævne med en god distancesejlads og efterfølgende hyggelig social aften som Sejlklubben Sletten satte rammerne for.

Men det lave deltagertal ved klassemesterskabet er heldigvis ikke et udtryk for, at klubben ikke er aktiv på kapsejladsbanerne. Formanden fortalte om fine resultater og deltagelse i bl.a. Fyn Rundt.

3/ Årsregnskab

Hans Jørgen fremlagde et flot regnskab for klubben.

Klubben har et pænt indestående og ikke de store udgifter i øjeblikket. Derfor blev forsamlingen opfordret til at komme med ideer til, hvordan klubbens midler kunne bruges til fx tilskud til stævner eller sociale events eller lign.

Regnskabet blev godkendt.

4/ Fastsættelse af kontingent

Det blev besluttet at forsætte med et årligt kontingent på 300 kr.

5/ Valg til bestyrelsen

Følgende er på valg:
Pernille Glyb (genopstiller)
Erik Kulavig (suppleant)
Thomas Ebert (genopstiller)
Formanden (genopstiller)

Alle fire bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt med applaus. Thomas Ebert og Erik Kulavig vil bytte plads så Thomas er suppleant og Erik menigt bestyrelsesmedlem, såfremt Thomas bliver valgt til hovedbestyrelsen i DS.

Der skulle vælges en ny suppleanttil erstatning for Risvang, der har meldt sig ud af klubben. Claus Christensen havde forinden meldt sig, og blev enstemmigt valgt.

7/ Valg af revisor:
Bent Lundberg Pedersen (genopstiller)

Bent Lundberg Pedersen blev enstemmigt valgt

8/ Indkomne forslag

Se punkt 10 og 11

9/ Evt.

Der blev fra forsamlingen reklameret for, og opfordret til at deltage i 24-timers sejlads.  En lidt anderledes kapsejlads, hvor der også er plads til gode sociale oplevelser.

Se evt. mere på: http://24-timerssejlads.dk/.

Der kom foreslag om at lave en sejlplan /sommertur, hvor man kunne støde til og fra, for på den måde at nemmere møde hinanden på vandet.

Bestyrelsen vil arbejde videre med konceptet.

10/ Orientering om Hundesteds Bådeværfts X-meter projekt

Bestyrelsen har  løbende haft kontakt med projektet.

Niels Juul Hansen fortalte om sit møde med  Peter Molich i forbindelse med projektet, og  gennemgik de tekniske designforskelle mellem Hundested Bådværfts X-meter projekt og de originale både.

De store forskelle i DH mål samt de begrænsede muligheder for at opdatere de originale både er hovedårsag til, at bestyrelsen ikke mene,r at Hundested Bådværfts X-meter projekt kan registreres som en Molich X-meter.

Der var mange spørgsmål til Jan Ebert om hans syn og rolle i sagen.

11/ Orientering om vores deltagelse i Super DM 2017 i Nyborg.

Klubben har takket ja til at afholde klassemesterskabe i forbindelse med Super DM 2017 i Nyborg.

Stævnet løber af stablen 17-20 august 2017, og afholdes sammen med Luffe 37, BB10-meter, Ylva, Scan-Kap 99 og X-99.

Der vil jævnfør klubbens regler bliver sejlet en distancesejlads den ene dag og op-ned-bande den anden dag.  Der ud over vil der være sociale aktiviteter på land, i form rundvisning, foredrag og gastronomiske oplevelser.

Bestyrelsen kan kun stærkt anbefale og opfordre til at prioritere dette stævne.

Se yderligere på http://www.nyborgsejlforening.dk/superdm/ og/eller kontakt Niels Juul som er Klubbens kontakt til Stævnet.

Efter en storslået frokost underholdt Morten Rydahl levnede og  inspirerende om sin tur fra Roskilde til Island og tilbage i sin Molich X-meter.

 

 

 

Skriv et svar