Rundt om Fyn er ikke nok for en Molich X Meter

I weekenden den 1. – 3. juni var der Classic Fyn Rundt fra Kerteminde.

Det var en tur i et fantastisk sommervejr. Efter starten blev kursen sat mod Fyns hoved dvs. med Fyn om bagbord.

Ved Fyns Hoved blev spileren sat og det gik raskt mod tragten, der blev bommet et par gange og spileren kunne bæres langt ned i Lillebælt og blev først taget ned da vi rundede Sønder Hjørne.

På vej til Svendborg Sund blev vinden mere og mere løj, fremme ved broen var modstrømmen så stærk, at vi måtte have ankeret ud og vente på alle de andre som der ellers var lagt afstand til.

Igennem Svendborg Sund gik det godt det første stykke op langs Langeland, men så gik det også galt. Vi gik forbi Lohals og op til spidsen af Langeland og der blev vi de  næste 6-7 timer! Samtidig så vi de andre kæmpe sig op til broen og de forsvandt under den. Lidt efter lidt slog vinden igennem igen og vi fik gang i båden igen. Fra broen til Kerteminde gik det over stok og sten med 6 til 8 knob.

Hjemme i Kerteminde blev der serveret en god gang suppe sammen med et par øl. En rigtig god tur med mange timer i solen.

Vi var fem Molich X Meter der stillede op og feltet blev vundet af Valborg fra Marstal.

Stort tillykke til Lars.

Men turen rundt om Fyn er jo ikke nok for en rigtig sejler:

Frigg fra Svendborg skiftede lidt mandskab, de gik op og provianterede og søndag over middag satte de kurs med Jomfruland i syd Norge. Turen regner de med kan klares på en lille uge, så de kan være tilbage i Svendborg i næste weekend.

Frigg har tidligere været i Syd Europa, Azorerne, Færøerne og Ålandsøerne, så en lille tur rundt om Fyn og et smut til syd Norge er ikke særligt langt for en Molich.

God vind til turen fra os alle.

Niels Juul.

Frigg i Kerteminde inden afgang.

Skriv et svar