Vel organiseret og hyggeligt stævne 2018

 


Helsingør Sejlklub lagde vand og lokaler til fællesstævnet for Scankap 99 sejlerne og os. Med 8 Molich’er og 15 Scankap-99 både tegnede det til et hæderligt felt, og tilmed lovede vejrguderne tørhed fra oven og vind til sejlene.

Fredag morgen var der skippermøde før distance sejladsen, men desværre måtte vi konstatere, at et par både ikke var dukket op. En manglede gaster, en anden synes, vejret i Kategat havde været for uroligt til transportsejlads.

På grund af manglende vind kom distancesejladsen først i gang ved middagstid, men herefter gik den vilde jagt efter forskellige sømærker i en let sydgående strøm. Vi kunne fra cockpittet i Maja konstatere, at de staldtips, vi havde modtaget fra de lokale om at holde tæt til den danske nordkyst, faktisk var gode, selv om de ikke blev fulgt af de stedkendte. De stak over til Sverige…!. Der var fordel langs den danske kyst, mens de satte lidt til ovre på svenske-siden. I løbet af eftermiddagen aftog vinden noget igen, der opstod vindhuller, det regnede i perioder, og strømmen tiltog. En spændende kombination for dem der higede efter at genvinde det tabte, mens det i føre gruppen kun er til besvær når føringen skal forsvares.

Fredag aften var der fælles spisning for dem der havde lyst, og det viste sig at blive en hyggelig fødselsdags middag med sang og hurra-råb for Gisela (D12, ) der havde fødselsdag.

Lørdag var vejret lidt mere friskt, tæt på hvor krydsfokken skulle findes frem, men alle valgte at holde genuaen. Vi delte op/ned bane med Scankap99-feltet, der havde første start, mens vi umiddelbart efter fik vores første varslings skud. Det forløb rigtigt fint med to klasser på samme bane. Fin gensidig forståelse mellem de både,  der mødtes ved mærkerne, hvor der lige blev givet den smule plads til at alle kom rundt uden tab. I løbet af eftermiddagen friskede vinden lidt mere, og enkelte både gik over til fok. I alt havde vi fem starter lørdag, der alle forløb planmæssigt og uden dramatik, og vi nød at have en lang startlinje uden nævneværdige fordele på fløjene. Dommer staben havde fint styr på arrangementet og kunne skyde stævnet af i passende tid til både mole øl, bad og let oprydning i båden inden den fælles festmiddag med Scankap sejlerne.

Mere end 120 mennesker var med til aftenens fornøjeligheder med god mad og præmie overrækkelse. Halvmodellen gik til MAJA, som også på DH-beregning viste sig hurtigst. Og godt nok kan vi i Molich-klassen ikke bryste os af at vores mesterskab er et officielt DS-mesterskab, men som Båd’s udsendte journalist konstaterede: ”De hygger sig godt nok i Molich-klassen !”

https://www.baadmagasinet.dk/kapsejlads/nyheder/27205-hard-kamp-i-toppen-til-dm-for-scan-kap-99

Resultater: 20180808_1 Samlet Resultater Sailwave results for Molich X Meter DM 2018 at 2018

 

Skriv et svar