Forsommerens kapsejladser

Forsommerens kapsejladser er afsluttet med den 70. udgave af Sjælland Rundt, der havde deltagelse af D39 SOLONG. Hermed kan de fleste nok se frem til mere afslappende feriesejlads, men lad os lige se på deltagerlisterne fra de større sejladser.

Trines Tvangsarv deltog først ved Palby Fyn Cup hvor også D3 og D27 var tilmeldt. Som vinder af løb 7 kom Per Risvang tilmed først rundt, og vandt ligeledes over løbets øvrige bådtyper. Sidenhen var Trines Tvangsarv også med ved AFI Marine Two star. I sejladsen, der er med pitstop og overnatning i Ballen Havn og med start udregnet efter omvendt respit, blev det til en overalt placering som nr 16.

Classic Fyn Rundt har traditionelt altid pæn deltagelse af klubbens medlemmer. I år var der 6 både på startlisten. Ikke alle nåede rundt for sejl….end sige rundt overhovedet. Lange perioder med let vind (til tider ingen!) fristede vist D8 til at liste til hjemhavnen i Assens efter timers driven frem og tilbage i Lillebælt. Andre gjorde som flertallet; nåede det sidste stykke rundt for motor. Frigg og Amalie udviste tålmodighed og kom ind i nævnte rækkefølge, og trodsede dermed tendensen ved at komme hele vejen rundt for sejl efter knap to døgns sejlads. Som Finn udtrykte det, er 2,8 knob i snit ikke hurtigt når man skal hele vejen rundt om Fyn.

Som nævnt har SOLONG netop sat punktum for forsommerens kapsejladser ved Sjælland Rundt. Også denne sejlads var præget at let vind, om end ikke helt så let som CFR. Efter knap 55 timers sejlads kunne Knud Thybo krydse målstregen ved Kronborg at det blev til en hæderfuld 4.plads i deres løb og samlet nr 12 efter DH. Bestemt en godkendt præstation.

Stemningsbilleder taget af Finn Hirshals under CFR.

Fyn Rundt 2016, AmalieD32

Skriv et svar