Klassemesterskabet 2016 – hvordan gik det ?

Under overskriften gemmer sig ikke kun nysgerrigheden om, hvem vi til næste år skal fravriste halvmodellen….men også en levende beretning om bådenes hyggelige weekend sammen i Sletten Havn. Hermed at læse…. og tak endnu engang til Sletten Havn for at levere en sejleroplevelse vi ikke ville være foruden.

……………………………..

Årets klassemesterskab blev afholdt i Sletten, for andet år i træk. Efter et meget vellykket stævne i 2015, havde bestyrelsen fulgt både opfordringer fra den arrangerende klub, og fra medlemmerne, i håbet om at gentage successen.

Sletten leverede igen! Dagen bød på ca 20 sømil distancesejlads, høj sol, fin mellemluft fra NV og sommerlige temperaturer, moleøl på terrassen, dejlig middag i klubhuset og havnefest på kajen. Det tætteste man kan komme på den perfekte sejladsdag.

Nogle af de faste deltagere havde desværre fået forfald (flere har lovet at komme næste år), så ugen før afviklingen af stævnet stod vi med kun 7 tilmeldinger. Dette betød, at vi måtte reevaluere formatet, og efter at have taget deltagerne og stævneledelsen i ed, blev det besluttet at skære stævnet ned til en enkelt sejladsdag, lørdag. Det betød samtidig, at de fynske både valgte at prioritere anderledes, og de tilbageværende deltagere talte herefter 5 Øresundsbåde. Op-ned banerne blev nedprioriteret til fordel for en enkelt distancesejlads med start ved Nivå, kryds op om et mærke, bagbord rundt om Ven, og tilbage i mål efter et par op-ned loops på et par mærker udfor havnen.

Feltet talte D-34 (Eowyn), D-12 (Lola), D-39 (So Long), D-40 (Iseran) og D-45 (Freelance), og der blev gået til stålet fra starten: Lola luffede op, og trak Freelance og sig selv over linjen da skuddet gik. Det glædede os øvrige både, som kunne stikke af med fri vind mod bagbord fløj. D-45 (Freelance) gik til gengæld alene på styrbord fløj, og da feltet nåede topmærket viste det sig at have givet pote. Freelance rundede først med et pænt forspring, med Iseran, Lola, So Long og Eowyn efter. Herefter fulgte et relativt langt spilerben ned mod Ven. Der var sydgående strøm, og DMI havde lovet en lille drejning mod nord, så det meste af feltet bommede hurtigt og gik overhøjde med spileren på bagbord hals mod Ven. Freelance satsede, og gik den mere direkte vej, dybere i Øresund, alene.

Feltet fulgtes ganske tæt ad, og Lola og Iseran var nærmest side om side, da Ven nærmede sig. Den førende Freelance, som var gået længere mod syd, blev straffet af en mindre fordelagtig vinkel til strømmen, og da vinden spidsede til, måtte Freelance smide spileren som den første. En overgang så det ud som om Iseran og Lola dermed ville kunne overhale indenom ved Ven, men Freelance stod distancen og kunne skære op under sydspidsen på Ven i fortsat førerposition. Vinden var ganske ustabil under land, og da den spidsede yderligere til, smed Lola også spileren. Det kostede en del, og da vinden rummede igen stak Iseran af, og D-39 (So Long) nærmede sig også hurtigt Lola bagfra. Iseran begik herefter den samme fejltagelse som Lola, smed spileren, og da So Long kunne holde spileren længere, kunne debutanten elegant passere Iseran igennem læen i yderbanen. Før opkrydset til Ven’s nordspids førte Freelance således, med So Long, Iseran og Lola tæt efter. Eowyn kæmpede bravt bagfra, men med en besætning på kun to mand, var det vanskeligt at holde trit med resten af feltet.

I modstrømmen skulle man tæt på land, og Iseran fik indhentet So Long med et ekstra slag tæt på kysten. Herefter var der drag-race på foran for tværs tilbage mod topmærket ved Nivå, uden de store forskydninger. Banen var lagt således, at vi skulle lave to op-ned loops, og på lænsebenet blev Freelance indhentet af Iseran og So Long. Det var derfor en meget tæt runding, som perler på en snor mellem de 3 førende, før der blev taget hul på sidste loop. So Long havde mere fart i rundingen og var tæt på at gennem læen på Iseran ved bundmærket. Det lykkedes dog ikke, og So Long måtte derfor vende væk mod bagbord side af banen. Iseran gjorde mine til at følge efter, men da Freelance luffede op for at lægge sig på toppen, blev vendingen annulleret, og Freelance og Iseran fortsatte ud på styrbord side af banen, efterfulgt af Lola.

Bagbord side var skidt, så da topmærket nærmede sig, havde Lola passeret So Long. Freelance var fortsat foran Iseran, og Eowyn kæmpede fortsat bagved med sin mangel på besætning. Disse positioner holdt på den sidste lænser, og på det sidste opkryds i mål. Freelance kom først i mål med Iseran i hælene. Herefter Lola og So Long, efterfulgt at Eowyn. Freelance blev stævnets overaltvinder, mens Iseran blev første klassebåd.

Vejret var herligt, og velankommet i havn blev der dækket op på terrassen med moleøl og chips. En enkelt besætning nåede også en kollektiv badetur på stranden, før middagen blev serveret i klubhuset. Det var dejligt konstatere en rigtig fin opbakning til aftenarrangementet, og stemningen var rigtig fin i klubhuset. Vi huskede at takke stævneledelsen mere end en gang, og de lovede til gengæld at Molich X Meter klubben altid er velkommen i Sletten, hvis ikke til klassemesterskab, så til en anden anledning. Det kan meget vel blive aktuelt. Det var et meget velarrangeret stævne.

Næste år er der planlagt SuperDM i Nyborg, for Molich, BB10m, Ylva, Scankap mv. Vi håber naturligvis på opbakning til dette arrangement også. Det er et flot syn med bådene på vandet!

Skriv et svar