Referat fra GF 2019

Referat for Molich-X-meter klubbens generalforsamling den 3. marts 2019

Deltagere: D1 D5 D8 D9 D12 D15 D22 D27 D32 D44 D45

Valg af dirigent

Bestyrelsen foreslog Finn Hirtshals (D32) som tog imod hvervet med applaus fra forsamlingen.

Finn kunne bekræfte, at generalforsamlingen var lovlig indkaldt og noterede to punkter til eventuelt.

Bestyrelsens beretning for 2018

Klubbens nye formand bød velkommen og indledte med beretningen for 2018.

Store som små begivenheder blev gennemgået, herunder den gode deltagelse ved Fyn Classic Rundt. Her var fem både til start, og vinderen (D31) fik en behørig applaus. Kassereren (D27) følte et behov for at bemærke, at havde han vidst, at han lå i front,  da han opgav i den meget lette vind, var han fortsat.

Stævnet i Helsingør, der var arrangeret i et fællesskab med Scankap 99-klubben var en god oplevelse. Med otte deltagere var det måske ikke helt så velbesøgt som ønsket, men hyggen på land, det gode sejlervejr og spændingen om udfaldet af sidste sejlads gjorde det alligevel til et mindeværdigt stævne. Hårdt presset af Thomas Ebert fik formanden nævnt, at halvmodellen gik til D1.

Derefter gav formanden en oversigt over årets køb og slag af både.

Af øvrige emner fra beretningen bør næves rødvinsordningen. ”Den er ikke blevet misbrugt” blev det konstateret, da kun en enkelt udbetaling har fundet sted. På den baggrund tør bestyrelsen godt fastholde ordningen og måske endda udvide den.

Antallet af medlemmer var på dagen ikke på højde med sidste år. 31 havde indbetalt, men der var ikke kommet nogen udmeldinger. Bestyrelsen vil derfor tage kontakt til folk og minde dem om, at det er på tide at gå i banken.

Årsregnskab og kontingent

Næste punkt var årsregnskabet. Det viste en let nedgang i foreningens indestående. Dette skyldes primært udgifter i forbindelse med stævnet, men mest af alt en investering i tøj og caps, som klubbens medlemmer nu har mulighed for at købe og på den måde sørge for, at der atter kommer penge i kassen. Kassereren kunne berette, at klubbens revisor havde et ønske om professionalisering af regnskabssystemet, men der var enighed om, at det eksisterende system var tilstrækkeligt gennemskueligt og overskueligt til en klub af den størrelse.

Kontingentet blev fastholdt på 300kr.

Valg til bestyrelse

Punkt 5 gik ret hurtigt; alle blev genvalgt.

Valg af revisor

Under punkt 6, som var valg af revisor, stillede Jan Ebert sig til rådighed som ny revisor. Han blev valgt med applaus.

Indkommende forslag

Ingen forslag var stillet til bestyrelsen

Orientering om Klassemesterskabet 2019 i Ebeltoft

Årets klubmesterskabe kommer i år til at foregå d. 16-17august i samarbejde med Ebeltoft Sejlklub og ScanCap 99-klubben.

Rammerne bliver som vi kender dem med distance sejlads om fredagen og op/ned baner om lørdagen. Sidste års fælles bane med Scancap bådene gik rigtigt fint, hvorfor dette vil blive gentaget. I Ebeltoft arbejder man på, at de sociale rammer også bliver gode. Det vil forhåbentlig betyde fælles plads ved broen og festmiddag for alle om lørdagen.

Bestyrelsen vil undersøge, om der kan gives tilskud til stævnegebyret

Bestyrelsen vil også meget gerne opfordre til, at medlemmerne undersøger, om der i deres netværk skulle være nogen,  der kunne bidrage med præmier eller sponsorat.

Eventuelt

Jan Ebert orienterede om tvisten mellem ham og Hundested bådeværft om rettigheder og ophavsret til Molich X-Meter designet. Det var endt med en retslig omgang i Hillerød Ret. Der er indgået forlig om, at aftalen fra 1973 stadig er gældende, og ophavsretten dermed stadig er delt. Jan Ebert vil arbejde for at sikre, at Molich X-Meteren som standard båd under Dansk Sejlunion vil bestå. Han vil derfor ikke tillade, at Hundested Bådeværft eller andre modificerer båden ud over hvad klassereglerne foreskriver.

Finn Hirshals foreslog, at hjemmesiden kunne opdateres med en detaljeret sejltegning. Niels Juul (D5) påtog sig denne opgave.

Bjarne (D44) havde oplevet en virus alarm efter besøg på hjemmesiden. Bestyrelsen vil tjekke, om sikkerhedsniveauet er godt nok.

Der var stor ros til Ebbe Vonsbæk (D23) for det nye logo. Der blev solgt en del caps og veste, men der er stadig varer på lager, og bestyrelsen vil snart få oprettet et link på hjemmesiden,  hvor disse og andre artikler kan bestilles.

Efter generalforsamlingen fulgte en bedre frokost med gode vine, og inden vi drog hver til sit, var der rundvisning i staldene og i vinkælderen.

 

Referent: Thomas Ebert

Skriv et svar